פאי טופי ואגוזים - | |||
---|---|---|---|
כמות: 1 מנות. כשרות: כשר חלבי. קושי: בינוני. זמן הכנה: 60 דקות. | |||
מצרכים: | אופן הכנה: | ||
לבצק: 200 גרם חמאה ½ כוס סוכר 300 גרם קמח רגיל (2 כוסות + 2 כפות) ביצה אחת למלית: ½1 כוסות סוכר 150 גרם אגוזי מלך 150 גרם אגוזי לוז - בונדוקים 2/3 מיכל שמנת מתוקה תמונת המתכון: לחץ להגדלה |
בקערת המערבל מקציפים את החמאה עם חצי כוס הסוכר עד שמתקבלת עיסה בהירה ותפוחה מעבדים לתוכה את הביצה, ומיד לאחר מכן את הקמח, רק עד שהוא נבלע בתוך הבצק. בצק פריך מצריך התעסקות מינימלית, אסור ללוש ו/או לערבב יותר מדי אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון, ומשהים במקרר לפחות שעה אחת מרדדים את הבצק לקוטר של תבנית פאי סטנדרטית + מספיק בצק בשביל הדפנות מרפדים את תבנית הפאי בבצק, ודואגים לכסות את כל המשטח הפנימי כולל הדפנות דוקרים את הבצק בכמה מקומות בעזרת מזלג, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות אופים עד שהבצק מזהיב ונראה עשוי, להזהר לא לאפות יתר על המידה. הבצק צריך להיות בהיר. לאחר האפיה מצננים אותו מעט, ובינתיים ניגשים להכנת המלית קולים את האילסרים בתנור חם, מקלפים מהם את הקליפה הדקה, שוברים גס מאד לחתיכות גדולות מאד - מספיק אפילו לחצאים, העיקר שלא יישארו אגוזי לוז שלמים. בסיר קטן מחממים את הסוכר על האש נותנים לסוכר להתקרמל, תוך כדי ערבוב מפעם לפעם לא מניחים לסוכר להשרף - רק להגיע לצבע קראמל שזוף וריחני. כשהסוכר הפך לקראמל, מוסיפים אליו בהדרגה, ותוך כדי ערבוב מתמיד, את 2/3 מיכל השמנת המתוקה. בוחשים ללא הפסק, עד שנוצרת מין עיסה צמיגית וסמיכה.- סיפור של בין 10 דקות לרבע שעה מכבים את האש מוסיפים לתוך הסיר את אגוזי הלוז הקלויים והשבורים, ואת אגוזי המלך שבורים גס מערבבים היטב, יוצקים מעל תחתית הפאי האפויה מניחים לכל להתקרר, וכשקר - עוטפים בניילון נצמד ושולחים למקרר לכמה שעות, עדיף לילה לא לנסות בשום אופן לפרוס פרוסה מהפאי לפני שהצטננה צינון יסודי, אחרת זה לא נחתך יפה. |
||
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 15/05/2005. |