סהרוני אגוזים - | |||
---|---|---|---|
כמות: 8 מנות. כשרות: כשר חלבי. קושי: פשוט וקל. זמן הכנה: 60 דקות. | |||
מצרכים: | אופן הכנה: | ||
לבצק: 500 גר´ קמח 175 גר´ חמאה, קרה מאד 175 גר´ מרגרינה, קרה מאד 1 ביצה ¼ כוס מים קרים קמצוץ שמרים למלית אגוזים: 350 גר´ אגוזי מלך, טחונים גס 250 גר´ סוכר לקישוט: אבקת סוכר תמונת המתכון: לחץ להגדלה |
1. מכינים את הבצק: מערבבים את השמרים עם המים. שמים את כל החומרים בקערת המיקסר ומערבלים במהירות נמוכה עד שנוצר בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים שעה לפחות. 2. מכינים את המלית: מערבבים את האגוזים עם הסוכר. מרטיבים במעט מים, רק עד שהעיסה הופכת דביקה ולא מתפרקת. נזהרים שלא להרטיב יותר מדי, אחרת העוגיות יפרישו מים בזמן האפייה. 3. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים. מרדדים כל חלק לעיגול ומחלקים ל-8 משולשים שווים. 4. מרדדים שוב כל משולש, מניחים מעט מלית בתלולית קטנה ומגלגלים (כמו קרואסון). נותנים לכל עוגיה צורת ירח. 5. מחממים תנור ל180- מעלות. 6. מניחים על הרשת של התנור (לא על תבנית) נייר אפייה ומסדרים עליו את העוגיות. אופים 20-15 דקות. העוגיות אינן צריכות להזהיב, ויש להיזהר שלא לייבש אותן באפיית יתר. 7. מוציאים מהתנור, מצננים ומפזרים אבקת סוכר. |
||
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 10/05/2005. |