סהרוני אגוזים - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  8  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
לבצק:
500 גר´ קמח
175 גר´ חמאה, קרה מאד
175 גר´ מרגרינה, קרה מאד
1 ביצה
¼ כוס מים קרים
קמצוץ שמרים
למלית אגוזים:
350 גר´ אגוזי מלך, טחונים גס
250 גר´ סוכר

לקישוט:
אבקת סוכר
 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

1. מכינים את הבצק: מערבבים את השמרים עם המים. שמים את כל החומרים בקערת המיקסר ומערבלים במהירות נמוכה עד שנוצר בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים שעה לפחות.
2. מכינים את המלית: מערבבים את האגוזים עם הסוכר. מרטיבים במעט מים, רק עד שהעיסה הופכת דביקה ולא מתפרקת. נזהרים שלא להרטיב יותר מדי, אחרת העוגיות יפרישו מים בזמן האפייה.
3. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים. מרדדים כל חלק לעיגול ומחלקים ל-8 משולשים שווים.
4. מרדדים שוב כל משולש, מניחים מעט מלית בתלולית קטנה ומגלגלים (כמו קרואסון). נותנים לכל עוגיה צורת ירח.
5. מחממים תנור ל180- מעלות.
6. מניחים על הרשת של התנור (לא על תבנית) נייר אפייה ומסדרים עליו את העוגיות. אופים 20-15 דקות. העוגיות אינן צריכות להזהיב, ויש להיזהר שלא לייבש אותן באפיית יתר.
7. מוציאים מהתנור, מצננים ומפזרים אבקת סוכר. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 10/05/2005.


כניסה לאתר המתכונים