עוגה במלית אגוזים וקינמון - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  90 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
למלית:
¾ כוס סוכר
2 כפות קמח מנופה
3 כפיות קינמון טחון
¾ כוס אגוזים טחונים
2 כפות חמאה מומסת

לבצק:
125 גרם חמאה או מרגרינה רכה
1 כוס סוכר
2 ביצים
½2 כוסות קמח מנופה
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
קורט מלח
10 שקדים טחונים
¼1 כוסות שמנת חמוצה

תבנית טבעת (סיר פלא) משומנת  


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

להכנת המלית:
מערבבים בקערית את הסוכר, הקמח, הקינמון והאגוזים. מוסיפים את החמאה ומערבבים לעיסה אחידה.

להכנת הבצק:
מחממים תנור לחום בינוי (180 מעלות). מערבלים במערבל את החמאה/מרגרינה והסוכר לתערובת קלילה וקצפית. מוסיפים בהדרגה את הביצים.

מערבבים בקערה נפרדת את הקמח עם אבקת האפייה, הסודה לשתיה, המלח והשקדים. מוסיפים את תערובת הקמח לבלילה בהדרגה, בפעמיים או שלוש, תוך כדי ערבול. מוסיפים את השמנת ומערבלים לעיסה אחידה.

יוצקים מחצית מעיסת הבצק לתבנית. עורכים את המלית כרצועה צרה במרכז העוגה, ויוצקים מעליה את יתרת העיסה.
אופים כשעה ומצננים.
 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 10/05/2005.


כניסה לאתר המתכונים