עוגת חלבה בחושה - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  2  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
רכיבים:
200 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
1 כף תמצית וניל
3 ביצים
1 כוס טחינה גולמית
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 גביע שמנת חמוצה
1 כוס שקדים מולבנים קלופים וטחונים

למלית:
100 גרם סוכר חום
200 גרם שבבי שקדים מולבנים קלופים
1 כפית קינמון טחון (או יותר - לפי הטעם)

תבנית בקוטר 26 ס"מ  


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

1. מחממים תנור לחום בינוני (170 מעלות) ומשמנים את התבנית.
2. מנפים את הקמח ואבקת האפיה לקערה.
3.בקערה נפרדת מקציפים את החמאה כדקה במהירות בינונית-גבוהה לקרם בהיר. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף. מורידים את מהירות המערבל לבינונית ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה . מקציפים אחרי כל הוספה עד שהביצה נטמעת בתערובת. מוסיפים את הטחינה בהדרגה ותוך כדי ערבול עד לקבלת עיסה אחידה.
4. מוסיפים לסירוגין 3 כפות קמח וכף שמנת חמוצה לקבלת עיסה אחידה ומוצקה מעט.
5. מוסיפים את השקדים ומערבבים בעזרת מרית.
6. מערבבים בקערה את חומרי המלית.
7. יוצקים לתבנית מחצית מהמלית , מפזרים מעל מחצית מהמלית , יוצקים את יתרת העיסה ומפזרים מעל את יתרת המלית.
8. אופים כשעה או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

הערות:
ניתן להשתמש ב-2 תבניות אינגליש קייק.
כדאי לצנן בחוץ, להקפיא ולהפשיר בטמפרטורת החדר ואז העוגה יוצאת עסיסית. בתאבון! 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 10/05/2005.


כניסה לאתר המתכונים