עוגת חלבה בחושה - | |||
---|---|---|---|
כמות: 2 מנות. כשרות: כשר חלבי. קושי: פשוט וקל. זמן הכנה: 60 דקות. | |||
מצרכים: | אופן הכנה: | ||
רכיבים: 200 גרם חמאה רכה 1 כוס סוכר 1 כף תמצית וניל 3 ביצים 1 כוס טחינה גולמית 2 כוסות קמח 1 שקית אבקת אפיה 1 גביע שמנת חמוצה 1 כוס שקדים מולבנים קלופים וטחונים למלית: 100 גרם סוכר חום 200 גרם שבבי שקדים מולבנים קלופים 1 כפית קינמון טחון (או יותר - לפי הטעם) תבנית בקוטר 26 ס"מ תמונת המתכון: לחץ להגדלה |
1. מחממים תנור לחום בינוני (170 מעלות) ומשמנים את התבנית. 2. מנפים את הקמח ואבקת האפיה לקערה. 3.בקערה נפרדת מקציפים את החמאה כדקה במהירות בינונית-גבוהה לקרם בהיר. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף. מורידים את מהירות המערבל לבינונית ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה . מקציפים אחרי כל הוספה עד שהביצה נטמעת בתערובת. מוסיפים את הטחינה בהדרגה ותוך כדי ערבול עד לקבלת עיסה אחידה. 4. מוסיפים לסירוגין 3 כפות קמח וכף שמנת חמוצה לקבלת עיסה אחידה ומוצקה מעט. 5. מוסיפים את השקדים ומערבבים בעזרת מרית. 6. מערבבים בקערה את חומרי המלית. 7. יוצקים לתבנית מחצית מהמלית , מפזרים מעל מחצית מהמלית , יוצקים את יתרת העיסה ומפזרים מעל את יתרת המלית. 8. אופים כשעה או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. הערות: ניתן להשתמש ב-2 תבניות אינגליש קייק. כדאי לצנן בחוץ, להקפיא ולהפשיר בטמפרטורת החדר ואז העוגה יוצאת עסיסית. בתאבון! |
||
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 10/05/2005. |