עוגת שוקולד חלבה - | |||
---|---|---|---|
כמות: 1 מנות. כשרות: כשר חלבי. קושי: פשוט וקל. זמן הכנה: 70 דקות. | |||
מצרכים: | אופן הכנה: | ||
לבסיס: 225 גר´ שוקולד מריר משובח ¾ כפית אבקת/גרגרי נס-קפה 2 כפות חלב 5 ביצים מופרדות ¾ כוס סוכר 1 כף אמרטו (ליקר שקדים) או כל ליקר אחר למלית: 200 גר´ ממרח חלבה 150 גר´ חמאה 1 שמנת מתוקה לגלזורה: 150 גר´ ממרח חלבה 70 גר´ שמנת מתוקה לא מוקצפת תבנית בקוטר 26 ס"מ תמונת המתכון: לחץ להגדלה |
הבסיס: במיקרו ממיסים שוקולד, קפה וחלב ומערבבים ליצירת מירקם חלק בקערה מערבלים חלמונים עם ¼ כוס סוכר עד להבהרה. מוסיפים השוקולד המומס ומערבבים. במיקסר מקציפים חלבונים עם ½ כוס סוכר לקבלת קצף יציב. מקפלים את הקצף עם תערובת השוקולד, מוסיפים אמרטו ומערבבים קלות. תנור - 150 מעלות, יוצקים לתבנית משומנת, 50 דקות. עם הוצאת העוגה מהתנור לשחרר העוגה באמצעות סכין מדפנות העוגה. הכנת המילוי: במיקרו ממיסים ממרח חלבה עם חמאה. מערבבים לקבלת מרקם אחיד. מקפלים הקצפת בעדינות. יוצקים על העוגה הקרה ולמקרר. הכנת גלזורה: במיקרו ממיסים ממרח חלבה ושמנת, מערבבים ויוצקים אחיד מעל העוגה. |
||
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 10/05/2005. |