עוגת שוקולד חלבה - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  70 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
לבסיס:
225 גר´ שוקולד מריר משובח
¾ כפית אבקת/גרגרי נס-קפה
2 כפות חלב
5 ביצים מופרדות
¾ כוס סוכר
1 כף אמרטו (ליקר שקדים) או כל ליקר אחר

למלית:
200 גר´ ממרח חלבה
150 גר´ חמאה
1 שמנת מתוקה

לגלזורה:
150 גר´ ממרח חלבה
70 גר´ שמנת מתוקה לא מוקצפת

תבנית בקוטר 26 ס"מ  


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

הבסיס:
במיקרו ממיסים שוקולד, קפה וחלב ומערבבים ליצירת מירקם חלק
בקערה מערבלים חלמונים עם ¼ כוס סוכר עד להבהרה.
מוסיפים השוקולד המומס ומערבבים.
במיקסר מקציפים חלבונים עם ½ כוס סוכר לקבלת קצף יציב.
מקפלים את הקצף עם תערובת השוקולד, מוסיפים אמרטו ומערבבים קלות.
תנור - 150 מעלות, יוצקים לתבנית משומנת, 50 דקות.
עם הוצאת העוגה מהתנור לשחרר העוגה באמצעות סכין מדפנות העוגה.

הכנת המילוי:
במיקרו ממיסים ממרח חלבה עם חמאה. מערבבים לקבלת מרקם אחיד.
מקפלים הקצפת בעדינות.
יוצקים על העוגה הקרה ולמקרר.

הכנת גלזורה:
במיקרו ממיסים ממרח חלבה ושמנת, מערבבים ויוצקים אחיד מעל העוגה. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 10/05/2005.


כניסה לאתר המתכונים