עוגת גבינה ופסיפלורה - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  90 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
למלית הגבינה:
750 גרם גבינת שמנת
½1 כוסות סוכר
קליפה מגוררת מתפוז אחד
גרגרים מחצי מקל וניל
4 כפות קמח
2 כפות קורנפלור
120 מ"ל מחית פסיפלורה (ללא גרעינים)
6 ביצים, טרופות

לתחתית:
200 גרם פירורי עוגיות חמאה
70 גרם חמאה מומסת

תבנית בקוטר 24 ס"מ 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

1. להכנת התחתית: מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת ומהדקים לתחתית של תבנית מרופדת בנייר אפיה. מקפיאים עד השימוש.
2. בעזרת מטרפה ידנית (או במיקסר, במהירות נמוכה) מערבבים גבינה, סוכר, קליפת תפוז וגרגרי וניל. מוסיפים קמח וקורנפלור ומערבבים עד לתערובת חלקה ללא גושים.
3. מוסיפים פסיפלורה וביצים ומערבבים (לא מקציפים) לקבלת מסה חלקה ואחידה. יוצקים את מלית הגבינה על התחתית הקפואה.
4. מחממים תנור ל-150 מעלות.
5. מניחים בתחתית התנור תבנית מלאה מים רותחים. מכניסים את העוגה ואופים חצי שעה. מנמיכים את חום התנור ח-110 מעלות ואופים שעה נוספת. העוגה מוכנה כשהיא עדיין רוטטת במרכזה.
6. מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר ל-24 שעות לפני ההגשה. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 10/05/2005.


כניסה לאתר המתכונים