עוגת גבינה ופסיפלורה - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
---|---|---|---|
כמות: 1 מנות. כשרות: כשר חלבי. קושי: פשוט וקל. זמן הכנה: 70 דקות. | |||
מצרכים: | אופן הכנה: | ||
לבסיס: 100 גרם חמאה ½1 כוסות קמח 1 כוס סוכר למלית: 2 גביעי גבינה 9% - סה"כ 500 גרם. 2 גביעי גבינת שמנת (נפולאון) בטעם טבעי 1 כוס סוכר 6 ביצים 1 כוס קמח 1 מכל שמנת עמידה לקצפת 38% גרידת לימון (מלימון אחד) לגיוון: 5 יחידות פסיפלורה טרייה תבנית משומנת אטומה למים בקוטר 26 ס"מ תמונת המתכון: לחץ להגדלה |
1. שמים את כל החומרים לבסיס במעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים לתערובת פירורית. מעבירים לתבנית ומהדקים לשכבה אחידה. 2. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-15 דקות. מקררים לילה במקרר (מכוסה בניילון). 3. מערבלים את כל חומרי המלית במערבל במהירות נמוכה מאוד כ-8 דקות. במידה שמגוונים עם פסיפלורה טרייה – מרוקנים את פנים הפרי ומכניסים למלית. 4. יוצקים את תערובת המלית על הבסיס האפוי לאחר שהתקרר. 5. שמים את התבנית העגולה בתוך תבנית התנור. יוצקים לתבנית התנור 3 כוסות מים. 6. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, כ-50 דקות. 7. מקררים את העוגה במשך לילה. אפשרויות לציפוי העוגה: פסיפלורה – מרוקנים את פנים הפסיפלורה ומבשלים בסיר 4 יחידות פסיפלורה עם 2 כפיות אבקת סוכר כ-10 דקות. מצננים ומצפים את העוגה. שוקולד לבן – מחממים בסיר ¾ כוס שמנת עמידה לקצפת 38%, עד לסף רתיחה. מורידם האש, מוסיפים 100 גרם חמאת תנובה תנובה ו-100 גרם שוקולד לבן. קיווי – פורסים קיווי ומעטרים את העוגה. |
||
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 10/05/2005. |