עוגת מוצרט - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  10  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  למקצוענים.        זמן הכנה:  1000 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
500 ג"ר שוקולד מריר
300 ג"ר שוקולד לבן
100 ג"ר חמאה ללא מלח
2 מיכלים שמנת מתוקה
5 ביצים מס´ 1 מופרדות
400 ג"ר אגוזי לוז לא קלויים ולא מומלחים
2/3 כוס סוכר
ליקר תפוזים טוב 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

שלב ראשון מכינים את הקרמים למילוי וציפוי:
קרם שוקולד מריר - ממיסים בסיר קטן 250 ג"ר
שוקולד מריר ו- 100 ג"ר חמאה עד לקבלת תערובת
חלקה. להסיר מהאש להוסיף כף ליקר ולצנן מעט,
לטרוף את החלמונים מעט ולהוסיף להם מעט מתערובת
השוקולד ולערבב, להוסיף את תערובת החלמונים לשוקולד
ולערבב לקבלת תערובת אחידה ללא גושים, להעביר לקערה
ולכסות ולאחסן במקרר ל- 3 שעות.
קרם שוקולד לבן - ממיסים בסיר קטן 300 ג"ר שוקולד
לבן עם מיכל אחד שמנת מתוקה עד שמקבלים תערובת
אחידה ללא גושים, מצננים, מעבירים לקערה ומכסים,
מאחסנים במקרר ל- 3 שעות.
קרם 3 - ממיסים בסיר קטן 250 ג"ר שוקולד מריר
עם מיכל אחד שמנת מתוקה עד שמקבלים תערובת
אחידה ללא גושים, מוסיפים כף ליקר, מצננים, מעבירים
לקערה ומכסים, מאחסנים במקרר ל- 3 שעות.
הכנת מרנג אגוזי לוז:
מכינים 3 ניירות אפיה ומסמנים עליהם עיגולים בגודל
תחתית תבנית 26.
קוצצים את אגוזי הלוז במעבד מזון עד לדרגה בינונית,
לא לטחון!, להקציף את החלבונים עד לקבלת קצף ראשוני
ולהוסיף את הסוכר ב- 3 פעמים תוך כדי הקצפה עד קבלת
קצף קשה ויציב, מוסיפים את האגוזים בתנועות קיפול לקצף
עד לקבלת תערובת אחידה.
מניחים את הנירות אפיה על מגשי תנור הפוכים (החלק התחתון
למעלה, לאפשר אפיה טובה יותר) ויוצקים על כל עיגול
1/3 מכמות המרנג, מורחים בשכבה אחידה על כל שטח
העיגול שסומן, להשתדל לדייק ככל האפשר.
באם משתמשים בתנור טורבו יש לחממו לחום נמוך של
120 מעלות ולאפות את כל התבניות יחד למשך שעה.
בתנור רגיל יש להכניס כל תבנית בנפרד ולאפות כשעה.
להקפיד שהמרנג לא ישרף.
מוציאים ומצננים, מסירים את נייר האפיה בזהירות.
מוציאים את קערות הקרמים מהמקרר ומקציפים בעזרת
מיקסר יד או עומד כל קרם בנפרד עד לקבלת קרמים בהירים
וקצפיים. מתחילים בהקצפה עם הקרם הבהיר וממשיכים עם
אותם מקצפים לשאר הקרמים.
מרכיכים את העוגה:
מניחים בצלחת עוגה את שכבת המרנג
הראשונה ומצפים אותה בקרם השוקולד המריר.
מניחים עוד שכבת מרנג ומצפים בשכבת הקרם שוקולד לבן.
מניחים את השכבה השלישית ומצפים בקרם השלישי מעל
ובצדדים.
מניחים ניילון צמיד על העוגה ומאחסנים במקרר ל- 3-4
שעות. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 07/05/2005.


כניסה לאתר המתכונים