עוגת מוס שוקולד וריבת חלב - | |||
---|---|---|---|
כמות: 1 מנות. כשרות: כשר חלבי. קושי: בינוני. זמן הכנה: 60 דקות. | |||
מצרכים: | אופן הכנה: | ||
750 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 300 גרם שוקולד מריר 100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק ¾ כוס ריבת חלב 3 כפות ברנדי אפשרות: 100 גרם קצפיות שבורות תבנית 24, תמונת המתכון: לחץ להגדלה |
מקציפים 625 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת יציבה מאוד. מחממים את השמנת המתוקה שנותרה למצב של כמעט רתיחה וממיסים בה את השוקולד . מוסיפים 1/3 מהקצפת לתערובת השוקולד ומאחדים הכל בתנועות קיפול. אם בוחרים להוסיף קצפיות - מוסיפים לתערובת 50 גרם קצפיות. משמנים קלות את התבנית בחמאה ויוצקים את תערובת השוקולד והקצפת. מכניסים למקרר לחצי שעה. מוציאים את התבנית מהמקרר וזורים מעל 2 כפות אגוזים טחונים . מערבבים ריבת חלב עם 1/3 נוסף מהקצפת (אם בוחרים להשתמש בקצפיות - מוסיפים את 50 הגרם הנותרים בשלב זה) ומערבבים בתנועות קיפול. יוצקים את תערובת הקצפת והריבת חלב מעל מוס השוקולד ומפזרים מעל 2 כפות אגוזים טחונים. מתבלים את ה 1/3 האחרון של הקצפת בברנדי ומורחים כשכבה שלישית. זורים מעל את יתרת האגוזים. מצננים לילה במקרר לפחות. מומלץ להכין מראש, להקפיא, ולהוציא מהקפאה ½ שעה לפני ההגשה. |
||
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 07/05/2005. |