עוגת מוס שוקולד וריבת חלב - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
750 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
300 גרם שוקולד מריר
100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
¾ כוס ריבת חלב
3 כפות ברנדי
אפשרות: 100 גרם קצפיות שבורות

תבנית 24,  


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

מקציפים 625 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת יציבה מאוד.
מחממים את השמנת המתוקה שנותרה למצב של כמעט רתיחה וממיסים בה את השוקולד .
מוסיפים 1/3 מהקצפת לתערובת השוקולד ומאחדים הכל בתנועות קיפול. אם בוחרים להוסיף קצפיות - מוסיפים לתערובת 50 גרם קצפיות.
משמנים קלות את התבנית בחמאה ויוצקים את תערובת השוקולד והקצפת. מכניסים למקרר לחצי שעה.
מוציאים את התבנית מהמקרר וזורים מעל 2 כפות אגוזים טחונים .
מערבבים ריבת חלב עם 1/3 נוסף מהקצפת (אם בוחרים להשתמש בקצפיות - מוסיפים את 50 הגרם הנותרים בשלב זה) ומערבבים בתנועות קיפול.
יוצקים את תערובת הקצפת והריבת חלב מעל מוס השוקולד ומפזרים מעל 2 כפות אגוזים טחונים.
מתבלים את ה 1/3 האחרון של הקצפת בברנדי ומורחים כשכבה שלישית. זורים מעל את יתרת האגוזים.
מצננים לילה במקרר לפחות.

מומלץ להכין מראש, להקפיא, ולהוציא מהקפאה ½ שעה לפני ההגשה. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 07/05/2005.


כניסה לאתר המתכונים