עוגיות פריכות ממולאות בקרם אגוזים - | |||
---|---|---|---|
כמות: 35 מנות. כשרות: כשר חלבי. קושי: בינוני. זמן הכנה: 30 דקות. | |||
מצרכים: | אופן הכנה: | ||
לבצק: 3 כוסות קמח 1 כוס סוכר קורט מלח 1/3 כוס מרגרינה או חמאה מקוררת 2/3 כוס יין מתוק למילוי: 2/3 כוס דבש 1 כפית קינמון טחון 1 כף קליפת לימון מגוררת 1 כף קליפת תפוז מגוררת ¼ כפית ציפורן 2 כוסות של אגוזי מלך קצוצים גס קורט של פלפל שחור טחון תמונת המתכון: לחץ להגדלה |
הכנת הבצק: * בקערה, ערבבו את הקמח,סוכר, מלח והמרגרינה היטב. הוסיפו את היין וערבבו עם מזלג עד לקבלת תערובת אחידה. * "אספו" את הבצק לכדור. חלקו אותו לשני חלקים, שטחו כל חלק לצורה של "דיסק" (בעובי). כסו בניילון וקררו למשך כשעתיים. הכנת המילוי: * שפכו את הדבש לתוך מחבת כבדה, וחממו על חום בינוני. הביאו את הדבש לרתיחה, הוסיפו את הקינמון והציפורן וחממו עד למצב שבו תרימו את הכף מהמחבת, ויצא לכם "סרט". * לאחר כ 10 דקות, הוסיפו את האגוזים, את קליפות הלימון והתפוז, והפלפל והניחו להתבשל כ 10 דקות. הורידו מהאש וקררו עד למצב שבו תוכלו לגעת בעיסה בלי להיכוות. * קמחו קרש חיתוך מקורר (או כל משטח נייד אחר) עם קמח או פירורי לחם (קמח עדיף), שפכו את המילוי על המשטח וגלגלו אותי ל 6 "חבלים" ארוכים. שימו לב: התערובת מתקררת ומתקשה מהר, עשו זאת בצורה מהירה. * חממו תנור לחום של כ 180 מעלות, שמנו שתי תבניות. * על משטח מקומח קלות, חלקו את הבצק ל 6 חלקים שווים. ורדדו אותו לרצועות ברוחב של כ 10 ס"מ. הניחו באמצע כל חתיכה את "חבל" המילוי, וסגרו את הבצק מסביבו. חיתכו את הבצק עם המילוי לחתיכות באורך אצבע. * הניחו על התבנית ומרחו חלמון ביצה מלמעלה. אפו כ 20 דקות או עד שמזהיב. |
||
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 05/05/2005. |