עוגת גבינה - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
---|---|---|---|
כמות: 1 מנות. כשרות: כשר חלבי. קושי: בינוני. זמן הכנה: 450 דקות. | |||
מצרכים: | אופן הכנה: | ||
500 גרם גבינה לבנה 5% ( 2 יחידות ). 1 כוס סוכר 1 כף מיץ לימון. 1 כף תמצית וניל. שקית ג´לטין תפל ( עד 20 גרם ). 150 גרם יוגורט רגיל. ½ כוס מים רותחים. 500 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת ( 2 יחידות ). 150 גרם פירורי ביסקוויטים טחונים לאבקה דקה. 100 גרם חמאה מומסת. תמונת המתכון: לחץ להגדלה |
* שומרים בצד חצי כוס פירורי ביסקווטים ואת שאר פירורי הבסקוויטים מערבבים עם החמאה המומסת עד שהבסקוויטים נרטבים בחמאה, ונוצרת עיסה שתשמש לתחתית העוגה. * מרפדים את תחתית התבנית בעיסת הביסקוויטים שנוצרה ושמים אותה בצד. ( גודל התבנית 24 ) * מערבבים בקערת המערבל במהירות נמוכה את הגבינה, הסוכר, 1 כף מיץ לימון, ותמצית הוניל עד שהסוכר נמס. * שופכים את גרגרי הג´לטין לתוך חצי כוס מים רותחים ובוחשים עד שהג´לטין נמס לגמרי ( בלי גושים ). * מצננים מעט את הג´לטין ובוחשים פנימה את היוגורט. * מוסיפים לגבינה שבקערת המערבל את היוגורט עם הג´לטין ושוב מערבלים במהירות נמוכה. את הקערה הזאת עם הגבינה מצננים במקרר במשך 10 דקות, עד שהגבינה מסמיכה מעט. * מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת, עד שהקצפת הופכת ליציבה ומוסיפים לקערה ומערבבים * שופכים את תוכן הקערה לתוך התבנית עם הביסקווטים * מכסים בפלסטיק או נייר כסף ומכניסים למקרר לפחות ל 7 שעות. * לפני ההגשה מפוררים את הפירורים שנשארו בחצי הכוס, על העוגה. |
||
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 21/04/2005. |