עוגה בציפוי ריבה ופירורים - | |||
---|---|---|---|
כמות: 1 מנות. כשרות: כשר חלבי. קושי: פשוט וקל. זמן הכנה: 60 דקות. | |||
מצרכים: | אופן הכנה: | ||
200 גרם חמאה ¼1 כוסות סוכר 2 ביצים 1 שקית סוכר וניל קליפה מגורדת מ-1 תפוז 3 כוסות קמח תופח (350 גרם) ¾ כוס מיץ תפוזים ¼ כוס מי סודה ½ כוס ריבת שזיפים (פובידל) לפירורי הבצק: 4 כפות קמח 3 כפות סוכר 1 שקית סוכר וניל 50 גרם חמאה קרה תבנית קפיצית בקוטר 26-28 ס"מ מרגרינה לשימון תמונת המתכון: לחץ להגדלה |
עוגת מהירת הכנה, אין צורך בהקצפת הביצים וכל החומרים מעורבלים יחד לעיסה אחידה. טעמה הנפלא מתקבל מריבת השזיפים - פובידל. * מחממים תנור לחום בינוני (180צ., 350פ.) *בקערת המערבל החשמלי, טורפים את החמאה והסוכר לתערובת קלילה וקצפית. מוסיפים את הביצים, סוכר הווניל וקליפת התפוז ומערבלים במהירות גבוהה 2-3 דקות. *מאטים את מהירות המערבל ומוסיפים לסירוגין את הקמח, מיץ התפוזים ומי הסודה. *משמנים היטב את התבנית ויוצקים אליה את הבלילה. ומטפטפים את ריבת השזיפים על הבלילה. *להכנת ציפוי הפירורים, שמים את כל החומרים בקערה ומשפשפים בין כפות הידיים לקבלת פירורים. *מפזרים את פירורי הבצק על הבלילה ואופים כ-40 דקות. כאשר מקציפים שמנת לקצפת, יש להקפיד שלא להקציפה מעבר לשלב שבו היא יציבה, משום שהיא "נשברת והופכת לחמאה. |
||
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 21/04/2005. |