חלבת גזר - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  45  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  45 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
2 כוסות גזר מגורד במגררת
1 כוס אבקת חלב
3 כוסות חלב טרי
2 כוסות סוכר
4 כפות שמן
1 כפית הל
1 כוס תערובת של שקדיםןפיסטוק חלבי קצוצים
4 כפות מי שושנים
1/2 כוס צימוקים (מי שאוהב)
 
1. מחממים במחבת את השמן, מוסיפים לו את הסוכר ומערבבים עד שהסוכר יימס.
2. מוסיפים לאט לאט את אבקת החלב, והחלב הטרי, מי השושניים והל ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים את הגזר: מנמיכים את האש ומערבבים מדי פעם עד שהחלב יתאדה והגזר יהפוך לדייסה. רק אז מוסיפים את הצימוקים למי שאוהב.
4. שופכים את התערובת לתבנית ומשטחים באופן שווה. מפזרים את השקדים והפיסטוקים ומקררים .
5. חותכים את החלבה לריבועים קטנים : אפשר להחזיק אותם במקרר במשך שבוע.

נ.ב
אפשר להחליף את הגזר בשני כוסות דלעת .
ובשלב 2. מוסיפים כפית של קינמון טחון וחצי כוס קוקוס טחון. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י בונקר בתאריך 12/07/2010 11:09:15.


כניסה לאתר המתכונים