עוגת נוטלה נמסה בפה ברוטב פירות יער - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  12  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  30 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
עוגה מוסית מתמוססת בפה ,תענוג שחיתותי לגמרי תתענגו.

עוגת נוטלה מתמוססת ברוטב פירות יער

תבנית 24 או 22

הרכיבים ליצירת התענוג

לבסיס
400 גרם נוטלה (גם הצנצנת הקטנה שהיא מעט פחות מספיקה)
1 כוס שמנת מתוקה
4 חלבונים


לשכבת המוס
1 פודינג שוקולד
1 שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
מקציפים יחד למוס יציב

לרוטב פירות היער החמצמץ
160 גרם פירות יער קפואים (אני השתמשתי בדומדמניות קפואות שרכשתי בסופר הם מגיעים בקופסת פלסטיק שקופה במקר רהקפואים בדרך כלל ליד הגלידות )
1/2 כוס סוכר
6 כפות מים
1 כף מיץ לימון ( הרוטב יוצא חמצמץ מי שאוהב פחות חמוץ אפשר להפחית את הלימון ל 1 כפית)
1 כפית ליקר (כל ליקר שאוהבים אני שמתי ליקר שוקולד)
 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

רקיחת הכישוף המתמוסס בפה

מחממים תנור ל 180 מעלות

מדללים נוטלה בשמנת בערבוב עד אחידות
קציפים חלבונים
מאחדים תערובות בקיפול

מוודאים כי התבנית אטומה ושהבלילה לא יכולה לנזול בתנור
מניחים את התבנית בתוך תבנית אחרת גדולה יותר או תבנית שטוחה של התנור ושופכים מים לפחות עד מחצית גם פחות זה בסדר

אופים 25-30 דקות עד להתייצבות גם אם רועד טיפה המרכז זה בסדר היא מתיצבת אחרי צינון

בנתיים מכינים את רוטב פירות היער
מכניסים את כל חומרי הרוטב לקלחת (סיר קטן) מביאים לרתיחה מנמיכים את האש משאירים מספר דקות לצימצום , מכבים מניחים בצד לצינון .

אחרי שאפינו את הבסיס מוציאים מהתנור מקררים לגמרי

לאחר הקירור מורחים את מוס השוקולד (ההוראות למעלה במרכיבים)

טיפטיפון

לא להיבהל העוגה נופלת ויוצאת נמוכה זה מצוין כי דליקטסים באים במנות קטנות

בהגשה שופכים כ 1/2 כפית רוטב במרכז הפרוסה בכל מנה (אין צורך יותר ,הרוטב מאוד חמצמץ ומקפיץ את העוגה עם חמצמצות וצבע נהדרים)

לעוד טיפים ותמונות מוזמנים לבלוג שלי - http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=shonlysweets 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י מהבלוג-קסמים מתוקים בתאריך 28/08/2009 14:15:42.


כניסה לאתר המתכונים