מאקי סושי - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  8  מנות.        כשרות:  לא כשר.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  30 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
1 כוס אורז עגול
1 כוס מים קרים
1 כף חומץ אורז / מירין
1 כף מים
1 כפית סוכר
½ כפית מלח
1 ס"מ אצת קומבו יפנית
*מספר דפי נורי
*למילוי: רצועות סלמון, דניס, מלפפון, טונה, עירית וכו´ … 
שוטפים את האורז היטב במים קרים ומשרים עם כוס מים בסיר הבישול למשך 20 דקות. לאחר 20 דקות, מניחים את האורז על הגז ללא מכסה ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים כעשר דקות נוספות על אש נמוכה. בגמר הבישול ממתינים כעשר דקות נוספות לפני פתיחת הסיר. במקביל מכינים את הסירופ (לתיבול): 1 כף חומץ אורז / מירין, 1 כף מים, 1 כפית סוכר, ½ כפית מלח, 1 ס"מ אצת קומבו יפנית. אופן הכנה: מבשלים הכל על אש נמוכה, עד שהסוכר נעלם ומצננים. כאשר האורז מוכן שופכים עליו את הסירופ (ללא אצת הקומבו) ובעזרת כף עץ "חותכים" את האורז עד שכל הסירופ נעלם, מקררים. האורז מוכן לעבודה !

 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י natsh בתאריך 03/01/2009 14:25:08.


כניסה לאתר המתכונים