כבד קצוץ לראש השנה - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  10  מנות.        כשרות:  כשר בשרי.        קושי:  למקצוענים.        זמן הכנה:  120 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:


700 גרם כבד עוף טרי
4 בצלים חתוכים לרבעים
5 ביצים קשות
1 תפוח עץ גרנד קלוף ומרוסק גס
2 בננות פרוסות לעיגולים דקים
50 גרם צימוקים צהובים 1 כוס שמן תירס
1 כוס קמח מצה
1 גבעול עלי סלרי לקישוט
2 כפיות מלח דק
1 כפית פלפל שחור
1 כף דבש





 


+ מכינים את הכבד: שוטפים ומסננים את הכבד. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הכבד ומשחימים מסביב. מוסיפים את הבצל וממשיכים בטיגון, עד להזהבה. שמים את הכבד והבצל במקרר לחצי שעה.
+ מחממים את הדבש עם הצימוקים, קמח המצה, המלח והפלפל על אש נמוכה ומערבבים כ - 3 דקות.
+ מוציאים את הכבד מהמקרר, מוסיפים את הביצים הקשות וטוחנים לקערה.

+ מוסיפים את התפוחים, הבננות והדבש.

+ מעבירים את התערובת לכלי פלסטיק או סיליקון, רצוי עגול ומשונן, ומקררים במשך 5 שעות.

+ להגשה: מעבירים לצלחת ומקשטים עם גבעולי הסלרי

 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י חיים שף בתאריך 18/09/2008 17:52:09.


כניסה לאתר המתכונים