אוזני המן במבחר מילויים - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  20  מנות.        כשרות:  לא ידועה.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  120 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה/מחמאה
200 גרם קמח
100 גרם קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה
2 חלמונים
1 כפית תמצית וניל 
להכנת הבצק: מעבדים במעבד מזון - סוכר, חמאה/מחמאה ותמצית וניל. מוסיפים בהדרגה את החלמונים. לאחר קבלת תערובת אחידה, מוסיפים את הקמח, הקורנפלור ואבקת האפייה. מהבצק יוצרים כדור אותו עוטפים בניילון נצמד ומניחים בקירור כשעתיים.

לאחר-מכן, מרדדים הבצק על משטח מקומח בעובי של 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ (ניתן באמצעות כוס עם שוליים חדים) ומניחים במרכז כל עיגול את המילוי הרצוי (חלבה, אגוזים, שוקולד, דובדבנים ועוד). מרימים בעזרת האצבעות משלושה כיוונים ויוצרים צורת אוזן. מניחים על-גבי נייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 25-20 דקות. מצננים ובוזקים אבקת סוכר.
מתכונים למילוי אוזני המן:


מילוי תמרים:
מערבבים:
כוס ממרח תמרים
כוס אגוזים קצוצים
3 כפות ברנדי
קורט קינמון
קורט ציפורן


מילוי אגוזים:
מערבבים:
כוס אגוזים טחונים
כוס סוכר
גרידה מתפוז אחד
גרידה מלימון אחד
1/2 כפית קינמון
3 ביצים


מילוי דובדבנים:
צנצנת דובדבנים חמוצים בסירופ קל מסוננים מהנוזל. קוצצים אותם.
מרתיחים את נוזל הדובדבנים עם כוס סוכר.
בוללים 50 גרם קורנפלור עם 1/2 כוס מים.
כשהנוזל רותח, מוסיפים את הדובדבנים הקצוצים ומוסיפים מעט פירורי עוגה בהירה.
מוסיפים 5 כפות שרי ברנדי.
בוחשים עד לקבלת תערובת צמיגית 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י natsh בתאריך 19/03/2008.


כניסה לאתר המתכונים