פאי פרג - מצויין גם לפורים - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  10  מנות.        כשרות:  לא ידועה.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  20 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
250 ג´ חמאה רכה
1 כוס סוכר
1 ביצה
קליפה מגוררת מלימון אחד
2.5 כוסות קמח

למלית:

200 ג´ פרג טחון טרי
1 כוס חלב
1 כוס סוכר
קליפה מגוררת מתפוז אחד
1 תפוח עץ מגורר (איזה זן שרוצים) 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

לחמם התנור ל- *180.

להקציף במיקסר החמאה + הסוכר . להוסיף הביצה ולהקציף שנית. להוסיף את הקמח ולימון המגורר ולערבב היטב.

לשטוח שני שליש מהבצק על תבנית פאי או פיירקס עגולה (גובה נמוך) ולהדק היטב. להניח לקירור במקרר ל- 20 דקות גם את שליש הבצק הנותר.

בינתיים מחממים חלב, סוכר ופרג תוך בחישה מתמדת כחמש דקות. להוריד מהאש ולהוסיף את קליפת התפוז המגורר ואת התפוח המגורר. להניח המלית על הבצק.
לפזר את שליש הבצק הנותר מעל המלית. אפשר להשתמש במגרדת גבינות.

לאפות כ- 30 דקות בחום בינוני או עד שהבצק מתחיל להשחים גם בחלקו התחתון. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י אלינוער בתאריך 02/06/2007.


כניסה לאתר המתכונים