עוגת מוס - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  300 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
לעוגה:
6 ביצים מופרדות
חצי כוס סוכר
1 חבילה פודינג שוקולד אסם
רבע כוס קמח תופח
20 גרם חמאה מומסת.

למוס שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
1 וחצי מיכל שמנת מתוקה.

לקרם ריבת חלב:
1 מיכל שמנת מתוקה
¾כוס חלב
1 חבילה פודינג ריבת חלב אסם.

לציפוי שוקולד:
חצי מיכל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר. 
לעוגה: מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה סוכר - עד לקבלת קצף יציב. מנמיכים את המהירות ומוסיפים פודינג, חלמונים, קמח, כשהתערובת אחידה מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית משומנת ואופים בחום בינוני ב- 180 מעלות,עד שקיסם יוצא יבש. מצננים היטב את העוגה.

למוס שוקולד: ממיסים שוקולד וחצי מיכל שמנת מתוקה ,עד לקבלת תערובת חלקה ומניחים בצד ל10 דקות.
מקציפים את השמנת המתוקה, מקפלים פנימה את תערובת השוקולד, משטחים על העוגה בתבנית ומעבירים למקפיא לשעתיים.
לקרם ריבת חלב: מקציפים שמנת מתוקה, פודינג, חלב, משטחים על המוס שוקולד שהוצאנו מהמקפיא ומחזירים שוב למקפיא לשעתיים.
ציפוי שוקולד: ממיסים שוקולד ושמנת מתוקה, מצננים, יוצקים על העוגה, מקפיאים ל20 דקות.
משחררים ומפשירים המקרר לפני ההגשה.
* יש אפשרות להגיש את העוגה ישר מהמקפיא בתור עוגת גלידה. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י Lara בתאריך 22/01/2007.


כניסה לאתר המתכונים