סופגניות שמרים "בלוף" - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
לשים בקערת המיקסר:
1 קילו קמח רגיל
2 כפות שמרים יבשים
2 חלמונים
2 כפות סילאן גדושות
כף ליקר אמרטו – אפשר ליקר אחר
2 שקיות סוכר וניל
קורט מלח.

למלית:
סילאן, ריבה, מחית פירות יער, ממרח שוקולד,חלבה, תמרים או כל דבר שאתם חושקים בו.

לפיזור:
אבקת סוכר 
בסיר שמן לטיגון עמוק:
מערבבים בקנקן 2.5 כוסות חלב קר + 2 כוסות מים רתוחים.
מעבירים למיקסר – ל א ט תוך כדי עירבול.
מערבלים הכל במיקסר - לדייסה דלילה.
מוסיפים מים חמימים [לפי הצורך] עד שנהיה מרקם לא כל כך דליל, אבל נשאר דביק.
מערבלים 3 דקות או עד שהמרקם נהיה אחיד - חלק.
מניחים את קערת המיקסר על השיש ל-30 דקות שהבצק ינוח.
מחממים היטב את השמן ולפני שמכניסים את הסופגניות מורידים ללהבה בינונית.
ממלאים מצקת בגודל ב י נ ו נ י ומורידים בעזרת האצבע (כי הבצק דביק) את הבלילה לשמן הרותח.
כל פעם 4-5 סופגניות-כי הן מתנפחות.
מטגנים ב ס ב ל נ ו ת רבה שיהיה חום חום מ-2 הצדדים.
אין צורך לכסות את הסיר במכסה.

מגלגלים תוך כדי טיגון שכל הסופגניה תהיה חומה, לא למהר להוציא.
מוציאים על ניר סופג.
מקררים טיפה וממלאים .
מפזרים הרבה אבקת סוכר.

בתאבון! 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י Lara בתאריך 27/11/2006.


כניסה לאתר המתכונים