אלחשו-בוריקיטאס במילוי אגוזים- מתוק - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר פרווה.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  30 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
הבצק:
1 כוס מים
½ כוס שמן
150 גרם מרגרינה
קורט מלח [רק אם המרגרינה לא מלוחה]
½3 כוסות קמח

המלית:
¼ קילו אגוזים קצוצים גס
¼ קילו סוכר
1 תפוז שלם מגורר בפומפיה

הסירופ:
1 כוס סוכר
¼1 כוס מים
כפית גדושה דבש
מיץ לימון סחוט [מלימון 1] 
הכנת המלית:
מגררים את התפוז השלם על פומפיה .
מרסקים את האגוזים ריסוק גס.
שמים את התפוז המגורר ואת האגוזים בסיר ומוסיפים את הסוכר, מערבבים ומבשלים עד הסמכה.
מצננים במקרר.
* אפשר וגם רצוי להכין את המילוי יום לפני הכנת הבצק.
לפני המילוי אפשר להוסיף לתערובת מעט פירורי לחם.

הכנת הבצק:
שמים בקערה את השמן המרגרינה והמלח יוצקים מים חמים ומערבבים ורק אז מוסיפים את הקמח ובוחשים .
הבצק צריך להיות גמיש.
לוקחים כל פעם כדור קטן מהבצק ומרדדים אותו על משטח עבודה מקומח - לעגול בעובי כחצי סנטימטר.
שמים כפית מהמלית ומהדקים את הקצוות בסלסול.
מניחים על תבנית משומנת היטב ואופים בחום 200 מעלות כ-25 דקות, עד שהם מזהיבים.

הכנת הסירופ:
מבשלים את הסירופ עד המסת הסוכר והדבש ומצננים.

טובלים את הבוריקיטס בסירופ ומניחים בצלחת הגשה.

בתאבון! 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י Lara בתאריך 22/08/2006.


כניסה לאתר המתכונים