לחם תפוחים באגוזים - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
2 ספלי קמח מנופה.
2 כפיות אבקת אפייה.
½ כפית סודה לשתייה.
קורט מלח.
1 כפית קינמון טחון.
¼ כפית אגוז-מוסקאט.
1/8 כפית אולספייס.
1 ספל קורנפלייקס, כתושים.
1 ספל אגוזים כתושים גס.
¾ ספל תפוחים קלופים ומגוררים.
2 ביצים טרופות.
¾ ספל סוכר חום.
½1 ספל "רוויון" או "אשל".
2 כפות שמן לבישול.
תבנית אפייה שמידותיה 23*12*7 ס"מ. 
1. מנפים אל תוך קערה את הקמח, אבקת-אפייה, הסודה לשתייה, המלח והתבלינים.

2. בוחשים פנימה את הקורנפלייקס, האגוזים והתפוחים.

3. בקערית טורפים את הביצים, הסוכר החום, ה"רוויון" והשמן.

4. יוצקים בליל זה לקערה הגדולה, מערבבים היטב (אך אין מקציפים), כך שתתקבל תערובת לחה ומצוקה.

5. משמנים היטב את תבנית האפייה.
אופים בחום בינוני למשך כשעה. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י Lara בתאריך 05/04/2006.


כניסה לאתר המתכונים