רולדה אגוזים לפסח - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר לפסח.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
5 ביצים
¾ כוס סוכר
½ 1 כוס אגוזים טחונים
1 כפית אבקת אפייה

המילוי:
2 חבילות שמנת
½ כוס אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל מאיכות טובה (מקורמיק) 
לחמם תנור לחום בינוני. לרפד תבנית תנור 28X40 ס"מ בנייר אפייה ולשמן אותו.
להפריד הביצים. להקציף החלמונים עם הסוכר עד שתתקבל תערובת בהירה מאוד ותפוחה, להוסיף האגוזים ואבקת האפייה.
להקציף החלבונים. להבליע את החלבונים בעיסת החלמונים. לערבב בקלילות . למרוח על נייר האפייה – בצורה שווה על כך פני הנייר. לאפות 15 דקות. העוגה מוכנה כשהיא תפחה קלות, היא קפיצית למגע וצבעה בהיר. לגלגל את העוגה עם נייר האפייה לרולדה בעודה חמה ולהניח להצטנן.
כשהעוגה הצטננה לגמרי להקציף השמנת עם הסוכר ותמצית הוניל. לפתוח העוגה ולמרוח את הקצפת, להשאיר חלק למריחה על פני העוגה. למרוח את הקצפת על פני העוגה ומצדדיה. לקשט בתלתלי שוקולד "לקלוף" טבלת שוקולד בעזרת קולפן ירקות ולקשט באגוזים. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י מנהל האתר בתאריך 04/07/2006.


כניסה לאתר המתכונים