מוס שוקולד - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  45 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
140 גרם סוכר
2 כפות מים
2 ביצים
4 חלמונים
350 גרם שוקולד מריר, מומס
1 מיכל שמנת מתוקה 
1. מבשלים את הסוכר עם המים ומכבים את האש לאחר 2 דקות רתיחה, לקבלת סירופ.

2. מקציפים את הביצים והחלמונים. כשמתקבלת תערובת תפוחה מאיטים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את סירופ הסוכר החם בזרם דק. ממשיכים להקציף במהירות בינונית, עד שהמסה מתקררת לגמרי ומתקבל קצף יציב.

3. מערבבים חזק את השוקולד המומס (כשהוא פושר) עם מחצית מהשמנת המתוקה. ואת יתרת השמנת מקציפים. מערבבים ומקפלים את הקצפת לתוך קצף הביצים.

4. מערבבים את השוקולד עם התערובת המוקצפת ומעבירים לכלי ההגשה. מצננים. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י מנהל האתר בתאריך 19/02/2006.


כניסה לאתר המתכונים