עוגת שמרים מעולה שתמיד מצליחה!! (קראנץ´ שוקולד) - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  20  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
לעוגה:
5 כוסות קמח
3 כפות שמרים יבשים/(או לחלופין 2קוביות שמרים מומסות בחצי כוס מים פושרים וכף סוכר) ההמלצה היא עם שמרים טריים בקוביות
3/4 כוס סוכר
קורט מלח
2 סוכר וניל
3/4 כוס חלב פושר
1/4 כוס שמן
1 מרגרינה רכה/מומסת
2 ביצים

למילוי שוקולד:
1 מיכל שמנת מתוקה
300 גר´ שוקולד מריר
3 כפות קקאו
2 כפיות קינמון(לא חייבים)

לסירופ סוכר:
1/2 כוס חלב
1/2 כוס סוכר 
1. בקערת המיקסרשמים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים מעט.
2. מוסיפים את כל שאר החומרים תו"כ ערבוב במיקסר (עם מערבל הלישה) המלח, סוכר
וניל, חלב, שמן, מרגרינה וביצים.
3. מכסים את קערת הבצק בניילון ועוטפים במגבת ומתפיחים כשעה או עד שהבצק
מכפיל את נפחו ותופח. בינתיים מכינים את המלית.
4. בסיר קטן מחממים את השמנת המתוקה עד לרתיחה ומוסיפים את השוקולד המריר
תו"כ בחישה עד שהכל נמס ואז מוסיפים את הקקאו ואפשר כבר לכבות את האש.
מצננים את המלית ומכניסים להקפאה לחצי שעה או עד שהקרם מתקשה.
5. מחלקים את הבצק ל - 4 חלקים. מרדדים כל חלק למלבן ומורחים שכבה נדיבה מקרם
השוקולד מגלגלים לרולדה. את הרולדה חוצים לאורכה ומשני החצאים קולעים צמה
כאשר החלק הפתוח עם הקרם כלפי מעלה. מכניסים לתבנית חד פעמית אלומיניום
מאורכת. וכך מכינים 4 עוגות. ניתן למלא את הבצק גם בממרח שוקולד נוטלה ואגוזים
או כל מילוי אחר. אופים כארבעים דק´ ב150 מעלות וב5 דק´ האחרונות מורחים על כל
עוגה את סירופ הסוכר ואחרי 5 דק´ מכבים את התנור ומשאירים את העוגות בפנים עד
שהתנור מתקרר (לא לאפות את העוגות עד שהן חומות מאוד כיוון שמשאירים את
העוגות בתנור גם לאחר שסוגרים אותו ועדיין העוגות מתחממות ונאפות).
6. להכנת סירופ הסוכר: מערבבים על הגז סוכר וחלב עד להמסה (כ - 5 דק´).

בתאבון רב!! 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י galitgrinberg בתאריך 18/01/2006.


כניסה לאתר המתכונים