עוגיות יופלה וקרם שקדים - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  12  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
1 חבילה בצק פילו
200 גרם שקדים מולבנים

לסירופ:
קליפה מתפוז אחד
½1 כוס סוכר
2 כוס מים

לקרם:
1 גביע יופלה- דובדבן (או בכל טעם אחר)
½ מכל שמנת עמידה לקצפת 38% 
1.שמים בסיר סוכר, מים וקליפת תפוז. מביאים לרתיחה ממשיכים לבשל ומצמצמים נוזלים עד אשר מתקבל סירופ סמיך.
2.בעזרת מספריים, חותכים מבצק הפילו 72 קוביות בגודל 5X5 ס"מ כל אחד.
3.מניחים עלה בצק על תבנית אפייה, מברישים בסירופ ומעליו מניחים עוד 2 עלים מוברשים בסירופ כך שנוצרות 3 שכבות עלים. מכמות זו יוצרים 24 עוגיות.
4.אופים ב- 180 מעלות כ-3 דקות עד להזהבה, מצננים.
5. במעבד מזון שמים שקדים ומערבלים, מוסיפים בהדרגה כ- 1 כוס של סירופ סוכר ליצירת קרם שקדים במרקם מרציפן פריך.
6.מקציפים שמנת ומקפלים לתוך היופלה.

להגשה: מניחים על צלחת עוגיית פילו , מעליה מורחים קרם שקדים, מכסים בעוד עוגייה ולמעלה תלולית של קרם יופלה. חוזרים על הפעולה עד לקבלת 12 עוגיות. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י מנהל האתר בתאריך 12/05/2005.


כניסה לאתר המתכונים