קרמבו (עוגיות שוקולד) - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  20  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
למילוי:
5 חלבונים
כוס סוכר
כף ג’לטין
3 כפות מים
כף גרידת תפוז, או מקל וניל אחד, או 3 כפות קקאו משובח ומנופה.

לציפוי:
300 גרם שוקולד (רצוי מריר)
100 גרם חמאה 
1. בסיר כפול (באן מרי) מחממים את החלבונים והסוכר, תוך כדי בחישה מתמדת, עד לטמפרטורה של כ-60 מעלות (לא להגיע בשום אופן לרתיחה). מסירים מהאש.
2. ממיסים את הג’לטין במים. מקציפים את החלבונים ומוסיפים לאט את הג’לטין.
ממשיכים להקציף עד שהתערובת מתקררת והקצף יציב וחזק.
מוסיפים את גרידת התפוז (בתנועות עטיפה עם לקקן), או את גרגרי מקל הוניל או את אבקת הקקאו (תלוי איזה טעם רוצים למילוי).
3. מכניסים את הקצף לשקית זילוף עם צנטר בעל פיה חלקה. מזלפים קרוב מאוד למרכז העוגיה עד שמתקבל מעין כדור פינג-פונג..
מרחיקים מעט את הפיה מהעוגיה בתנועה חדה וזריזה, לקבלת ה"שפיץ" של הקרמבו.
חוזרים על הפעולה עם שאר העוגיות ומכניסים למספר דקות למקפיא.
4. ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר כפול עד לקבלת קרם חלק ומבריק. מצננים מעט וטובלים כל קרמבו בשוקולד.
5. שומרים בקירור עד ההגשה. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י מנהל האתר בתאריך 12/03/2005.


כניסה לאתר המתכונים