עוגיות שקדים פריכות - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
200 גרם שקדים טחונים
150 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
60 גרם שקדים מרוסקים
1 כוס קמח (כ140 גרם)
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית תמצית שקדים 
1. מערבבים את כל החומרים במיקסר בקרס בחישה, או במעבד מזון, או בכף - עד שהם מתאחדים לבצק ולא יותר.

2. יוצרים ביד כדורים קטנים בקוטר 2.5 ס"מ.

3. מניחים את הכדורים בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, במרחק כ-3 ס"מ זה מזה.

4. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 170°, כ-15-20 דקות. מוציאים את העוגיות מהתנור לפני שישחימו ממש, כשהן עדיין די בהירות.

5. מאחסנים בכלי אטום לאחר קירור מלא. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י מנהל האתר בתאריך 12/03/2005.


כניסה לאתר המתכונים