עוגת שמרים - שוקולד - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  75 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
לבצק:
1 ק"ג קמח לבן
1 שקיק שמרים יבשים (או 1 שמרית)
שני שליש כוס סוכר
200 גרם חמאה
½1 כוסות חלב
2 כפות תמצית וניל
4 ביצים גדולות
1 שמנת חמוצה (אפשר דלת קלוריות)

למילוי:
150 גרם חמאה
½1 כוסות סוכר
1 כף תמצית וניל
כוס אבקת קקאו
1 כפית שטוחה קינמון
½ כפית אגוז מוסקט
½ כוס קמח
200 גרם שוקולד מריר מגורר 
מכינים את הבצק: שמים במעבד מזון עם להב פלדה את
הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים.
1
מתיכים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את החלב והווניל
ומערבבים לתערובת אחידה ופושרת. מוסיפים לקמח
ומערבלים בקצרה.
2
מוסיפים לתערובת את הביצים והשמנת ומערבלים עד
לקבלת תערובת אחידה ודביקה. מוציאים למשטח עבודה
מקומח ולשים בידיים חמש דקות, אגב הוספת קמח מדי
פעם, עד שמתקבל בצק גמיש ולא דביק.
3
שמים מעט שמן (לא שמן זית) בקערה גדולה, מגלגלים בו
את כדור הבצק, מכסים את הקערה ביריעת ניילון נצמד
ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח (כשעה).
4
בינתיים מכינים את המילוי: מתיכים את החמאה בסיר
קטן, מסירים מהאש, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים
היטב.
5
כשהבצק הכפיל את נפחו מחלקים אותו לשני כדורים.
מרדדים כדור אחד למלבן בעובי כחצי ס"מ. מורחים על
המלבן חצי מתערובת השוקולד אבל משאירים שוליים דקים
לא מרוחים בצלע הארוכה התחתונה של המלבן ובשתי
הצלעות הקצרות (בצלע הארוכה העליונה אפשר להגיע עם
השוקולד עד הסוף). מקפלים את שתי הצלעות הקצרות טיפה
פנימה ומהדקים. מגלגלים את המלבן לרולדה מלמעלה
למטה, כלומר מהצלע הארוכה העליונה המרוחה בשוקולד
בכיוון הצלע הארוכה התחתונה שאינה מרוחה בשוקולד.
6
משמנים ומקמחים תבנית אינגליש-קייק מאורכת או תבנית
טבעתית ומניחים בה את הרולדה עם צד התפר כלפי מטה.
מכסים ביריעת ניילון נצמד ומניחים להתפחה נוספת לחצי
שעה.
7
אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות ושבתחתיתו הונחה
תבנית נוספת ובה מים, במשך 45 דקות, עד שהעוגה
מזהיבה היטב. מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר לפני
שפורסים אותה.
8
בזמן שהעוגה נאפית חוזרים על כל הפעולות עם חצי
הבצק הנותר (וחצי תערובת השוקולד). מכסים, מתפיחים,
ואחרי ההתפחה עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים. בעתיד,
יש להפשיר את העוגה במשך לילה במקרר ואז לאפות אותה. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 29/11/2005.


כניסה לאתר המתכונים