קונפיטורת אתרוגים - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר פרווה.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  90 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
2 אתרוגים גדולים (אםהאתרוגים קטנים, ניתן לשים 3)
1 ליטר מים
330 גרם סוכר
2-3 מקלות קינמון או הל ירוק 
שוטפים את האתרוגים, ומקלפים את הקליפה הצהובה. חותכים לרצועות דקות ומניחים בצד. בעזרת סכין חדה מסירים את הקליפה הלבנה שעל הפרי. אין בה צורך.

חותכים את הפרי לקוביות קטנות של 1 ס"מ. מוציאים את הגרעינים ועוטפים אותם בפיסת בד יחד עם ההל או הקינמון.
מניחים בסיר את קוביות הפרי, רצועות הקליפה ושקית הגרעינים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים שעה ברתיחה קלה. נפטרים מהקצף מדי כמה דקות.

אחרי ששים דקות מוסיפים את הסוכר, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים עד שהריבה מתמצקת. מוציאים את שקיק הגרעינים ומעבירים את הריבה לצנצנות נקיות שנטבלו במים רותחים (צנצנות מפוסטרות). 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 23/10/2005.


כניסה לאתר המתכונים