הכנת קראמל - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר פרווה.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
סוכר  שיטת ה´סוכר נטו´ - מפזרים את הסוכר בשכבה דקה במחבת כבדה ורחבה ומחממים על להבה בינונית. לא נוגעים בסוכר, לא מערבבים, לא מזיזים. כשהסוכר מתחיל להפוך לקרמל (לרוב קודם בדפנות המחבת), מטלטלים את המחבת מעט, לפיזור אחיד של הסוכר שעוד לא נמס. ממשיכים לחמם. חסרי נסיון יכולים להנמיך מעט את הלהבה בשלב זה, כדי להבטיח שהקרמל לא יישרף. כשרוב הסוכר הפך לקרמל, מותר לערבב בעזרת כף עץ, עד שהקרמל זהוב ואחיד. ככל שהקרמל בגוון כהה יותר, כך טעמו חזק ומריר יותר. אנחנו מעדיפים את הקרמל שלנו זהוב, בצבע ענבר.

כשהקרמל מוכן, מסירים את המחבת מיד מהאש וטובלים אותה בסיר רחב עם מי קרח, כדי לעצור את השחמת הקרמל. מי שמתעצל, יכבה את הלהבה קצת לפני שהקרמל מקבל את הגוון הרצוי, וישאיר אותו להמשיך להשתזף במחבת.

כשמכינים קרמל "נקי" מסירופ סוכר, כדאי תמיד להוסיף לו גלוקוזה. היא עוזרת להאט את תהליך השחמתו ומאפשרת לנו יותר שליטה. היחסים הרצויים הם 50 גרם גולוקוזה ל-1 כוס סוכר ו-1/4 כוס מים. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י מנהל האתר בתאריך 16/10/2005.


כניסה לאתר המתכונים