עוגיות שוקולד צ´יפס - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  45 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
350 גר´ חמאה
150 גר´ סוכר
225 גר´ סוכר חום
3 ביצים
1 כף תמצית ווניל
¼ כפית מלח
¼ כפית אבקת סודה לשתיה
250 גר´ בננות מעוכות (בערך 4 בננות)
2 כוסות קמח
400 גר´ שוקולד צ´יפס
150 גר´ אגוזי מלך קצוצים 
1.מניחים את החמאה, הסוכר הלבן והחום בקערה של מערבל או מעבד מזון, ומעבדים במשך 5 דקות. מוסיפים את הביצים ומעבדים 5 דקות נוספות. מוסיפים את תמצית הוניל, המלח, אבקת הסודה והבננות, ממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת חלקה.
2.מוסיפים את הקמח, שוקולד צ´יפס, ואת אגוזי המלך ומערבבים היטב. מאחסנים את התערובת במקרר במשך שעתיים לפחות.
3.מוציאים את התערובת מהמקרר, מקמחים משטח עבודה ויוצרים גלילים בעובי 5 ס"מ. עוטפים את הגלילים בניילון נצמד ומקפיאים.
4. מרפדים תבנית בנייר אפיה משומן ומחממים תנור ל 165 מעלות צלזיוס.
5.מוציאים את הגלילים מהמקפיא ומקלפים את הניילון. חותכים לפרוסות בעובי סנטימטר. מניחים על נייר האפייה ואופים במשך 12 דקות. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 16/10/2005.


כניסה לאתר המתכונים