בצק סוכר (RFM) - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
½ ק"ג אבקת סוכר מנופה
5 כפיות מים
3 כפיות אבקת ג´לטין
1 כף חמאה רכה
2 כפיות סירופ תירס 
בצק סוכר או RFM הוא חומר שניתן לעיצוב ורידוד, העשוי בעיקר מסוכר וג´לטין. החומר מתייבש לאט, ולאחר הייבוש הוא שומר על צורתו. לפני הייבוש הוא מקבל את צורת המשטח עליו הוא מונח.
כאשר לשים את ה RFM, הוא מתרכך. לפיכך קשה לרדד אותו. כדאי לפזר קורנפלור על משטח העבודה, כדי שהוא לא יידבק. אסור להשתמש לצורך זה באבקת סוכר, כי היא תגרום לחומר להיות דביק יותר.


1. מערבבים את הג´לטין והמים, ומחממים מספר שניות במיקרוגל עד שהג´לטין נמס.
2. מחממים את קערת המיקסר (ע"י מיבש שיער, או מעל אדים, למשל) ומעבירים לתוכה את כל החומרים. מערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד.
3. מאחסנים במקרר עטוף בניילון למשך 12 שעות לפחות לפני השימוש. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 14/10/2005.


כניסה לאתר המתכונים