עוגת קדאיף בשמנת - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  20  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  10 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
½ ק"ג אטריות קדאיף (ניתן לקנות בשווקים)/אטריות דקות למרק
2 מכלי שמנת עמידה לקצפת 38%
1 גביע קרם פרש 42%
½ ק"ג סוכר
3 כפות מיץ לימון סחוט
300 מ"ל מים
6 כפות אבקת סוכר
2 כפות מי ורדים 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

1. משטחים את אטריות הקדאיף בשתי תבניות משומנות בגודל 30X32 ס"מ ובעזרת מברשת מושחים את האטריות במעט שמן חמניות. במידה ומשתמשים באטריות למרק יש לבשל אותן קודם במים עד שהן מתרככות מעט.
2. מכניסים את התבניות לתנור שחומם ל- 180 מעלות ואופים עד שצבע האטריות זהוב, מוציאים ומצננים.
3. מרתיחים את המים, מוסיפים להם את הסוכר, מיץ הלימון ומי הורדים בוחשים עד קבלת נוזל מעט סמיך ומצננים.
4. מקציפים בקערה את השמנת ואבקת הסוכר עד קבלת קצף חזק.
5. מוסיפים את הקרם פרש לקצף בתנועות עטיפה קלות.
6. מעברים בעדינות את אטריות הקדאיף מתבנית אחת למגש הגשה ומורחים מעל את הקצפת.
7. מניחים על הקצפת שכבה נוספת של אטריות מהתבנית השנייה. יוצקים מעל את מי הסוכר ומניחים במקרר למשך 12 שעות לפחות.

* לחיתוך הקדאיף יש להשתמש בסכין חדה מאוד או בגלגלת לחיתוך פיצה * 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 28/07/2005.


כניסה לאתר המתכונים