עוגת גבינה ועלי ורדים מסוכרים - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  12  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
לבסיס: 200 גרם פירורי ביסקווטים
100 גרם חמאת תנובה מומסת
½ כוס סוכר
1 כפית קינמון
1 כפית אבקת קפה נמס

למלית: 750 גרם גבינת תנובה 5% או 9%
1 מכל שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת השף הלבן
½1 כוסות סוכר
3 כפות מי ורדים [לא תמצית] או ½1 כפיות תמצית וניל

לציפוי: 20-40 עלי ורדים מסוכרים [כ-5 ורדים]
50 גרם שוקולד מריר

תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

לניקוז הגבינה: יום לפני ההכנה שמים את הגבינה בבד נקי המונח בתוך מסננת במקרר ללילה לניקוז נוזלים.

להכנת עלי ורדים מסוכרים: שמים סוכר בצלחת שטוחה ובעזרת מברשת עדינה מברישים כל עלה בחלבון ביצה טרוף משני הצדדים, טובלים בסוכר ומניחים לייבוש על מגש למשך יום שלם.

לבסיס: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבסיס, מעבירים לתבנית, מהדקים לתחתית ומקררים חצי שעה.

לעוגה: 1. שמים את הגבינה בקערת המערבל ומקציפים במהירות נמוכה עד שהגבינה חלקה.
2. מקציפים שמנת וסוכר לקצפת יציבה ומוסיפים מי ורדים ומערבבים.
3. מקפלים את הקצפת לגבינה לקבלת תערובת אחידה.
4. יוצקים את התערובת לתבנית ומקררים כ-5 שעות.

לציפוי: 1. מגררים בפומפיה את השוקולד על העוגה.
2. מעטרים בעלים המסוכרים.

הערה - במידה ומצפים בשוקולד מגורר יש להכפיל את הכמות ל-100 גרם. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י Lara בתאריך 07/06/2005.


כניסה לאתר המתכונים