עוגת גבינה בניחוח הדרים - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  12  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  למקצוענים.        זמן הכנה:  70 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
לבסיס: 200 גרם עוגיות חמאה טחונות
100 גרם חמאת תנובה מומסת
2 כפות קליפת תפוז מגוררת
50 גרם אגוזי לוז קלויים טחונים

למלית: 750 גרם גבינה לאפיה מסדרת השף הלבן או גבינת תנובה 5%
1 גביע גבינת קולאז´ נפוליאון בטעם טבעי
5 ביצים
4 כפות קורנפלור
1 כוס סוכר
3 כפות קליפת תפוז מגוררת
¼ כוס ליקר תפוזים
1 מכל שמנת להקצפה מסדרת השף הלבן

לעיטור: פירות העונה

 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

לניקוז הגבינה: יום לפני ההכנה, שמים את הגבינה בבד נקי המונח בתוך מסננת במקרר ללילה לניקוז נוזלים.
1. מחממים תנור לחום בינוני - נמוך [160 מעלות], שמים בקערה את מרכיזי הבסיס ומערבבים לתערובת אחידה, מעבירים לתבנית ומהדקים היטב, אופים כ-10 דקות ומוציאים מהתנור.
2. שמים בקערה את כל מרכיבי המלית, פרט לשמנת לקצפת וטורפים לבלילה אחידה.
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומקלפים לבלילת הגבינה, יוצקים לתבנית, אופים כשעה עד שהעוגה מתייצבת.
3. מכבים את התנור, מעבירים סכין בין העוגה לדופן התבנית, מחזירים את העוגה לתנור המכובה כשדלתו פתוחה מעט ומצננים ומקררים למשך הלילה ומגישים בעיטור פירות העונה.
 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י Lara בתאריך 07/06/2005.


כניסה לאתר המתכונים