עוגת גבינה מוס וניל מאתגרת - קרה ומפוארת - ללא תנור - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  12  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  למקצוענים.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
כלי עבודה :
מיקסר עם שני קערות עבודה או אם אין שני קערות אז
מיקסר יד לקערה אחרת להקצפת החלבונים
תבנית-עגולה-26/28 קפיץ הניתנת לפרוק התחתית
חומרים:
1 חבילה פטי בר-עדיף של עלית-בגלל שהן יותר קטנים או אוסם אם אין
1ק"ג גבינה -לפי בחירה או5% או 9% או% 1/2
2 גביעים שמנת חמוצה 32% או 15%
3 ביצים-מס´1
3/4 כוס סוכר
5 שקיות סוכר וניל
2 שקיות ג´לטין או שני כפות שטוחות
3/4 כוס חלב או מיים
1 שקית איסטנט פודינג וניל

 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

המלצה: כדאי להקפיד על השלבים!
1. לתוך כלי קטן -יכול להיות פינג´ן קטן להכנת קפה או סיר מאוד קטן
שופכים את הג´לטין ,מוסיפים את החלב ומניחים בצד לספיגה של החלב בג´לטין "לא לערבב"
2. לוקחים את התבנית ומסדרים מצע של פטי בר בתחתית ובצדדים אחד ליד השני בסבלנות
כמו שמרכיבים פאזל : להשתמש בסכין משוננת כדי להוריד פינות מהפטי בר שאינו מתאים .
את הפרורים ניתן לבזוק לתוך הרווחים בין הריבועים . ומשאירים בצד בהמתנה
3. לקערת המיקסר מוסיפים את הגבינה השמנת סוכר הוניל
4. מפרידים את הביצים את החלבונים(הלבן) מעבירים לקערת הקצפה נפרדת
5. מוסיפים את החלמונים(הצהוב) לקערת הגבינה - מפעילים את המקסר במהירות איטית .
כ2 דקות .
6. לוקחים את הסיר הקטן עם החלב והג´לטין ומחממים על הכיריים על אש קטנה
מערבבים כל הזמן ומדיי פעם מורידים מין האש כדי לא לשרוף את הג´לטין
מערבבים עד שמגיעים לנוזל הומוגני אחיד ללא גושים מניחים על מטלית ספוגה במים
על השייש .
7. בקערה הנוספת מקציפים את החלבונים עם הסוכר
8. מפעילים את המקסר במהירות בינונית ומוסיפים את נוזל הג´לטין באזור קצה קערת הגבינה
בזילוף איטי לתוך התערובת כשהמקסר עובד .
9. מוסיפים את אבקת האינסטנט באותה צורה
10. מורידים למהירות איטית את המקסר ומוסיפים את מקצפת הביצים לקערה הראשית
11. מכבים את המקסר ומוזגים את התערובת במרכז התבנית כדי שהתערובת תילחץ את
הפטי בר בצדדים לגליל התבנית , ומכניסים למקפיא בצורה ישרה לחצי שעה
כדי שהג´לטין יתקשה מעט ויתיצב . ומעבירים את התבנית למקרר למשך הלילה
בתאבון:
 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י shuly בתאריך 16/05/2005.


כניסה לאתר המתכונים