עוגת גזר - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
6 גזרים בינוניים מגורדים דק
2 כוסות קמח רגיל
½ כוס צימוקים
½ כוס תמרים קצוצים
¼ כוס קוקוס
חופן נדיב של אגוזי מלך שבורים גס
1 כוס סוכר
4 ביצים
1 כפית שטוחה סודה לשתיה
¾ כוס שמן
½ כפית קינמון
½ כפית ציפורן

לציפוי:
2 מיכלי שמנת חמוצה עם הכי הרבה אחוזי שומן שיש
½ - ¾ כוס סוכר
כפית תמצית וניל  


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

מגרדים את הגזר בפומפיה דקה, או בדיסקית הגירוד העדין של מעבד מזון
שמים בקערה
מוסיפים את השמן ואת הביצים, מערבבים היטב
מוסיפים את כל שאר החומרים, מערבבים עד לקבלת בלילה חלקה ואחידה
מעבירים לתבנית משומנת, 30*35 ס"מ, ואופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות, בערך 40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

ציפוי העוגה הוא אופציונלי, ולטעמי ממש לא נחוץ. אבל למי שהתרגל לראות ולאכול את עוגות הגזר עם ציפוי לבן מעליהן - אז בבקשה:
לערבב את השמנת עם הסוכר והוניל, לצקת על העוגה החמה, לשטח במרית שתהיה שכבה אחידה, להכניס לתנור ל 10 דקות נוספות עד שמעטה השמנת מצהיב קצת  
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 15/05/2005.


כניסה לאתר המתכונים