עוגת בירה ופירות - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  190 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
שני בקבוקי בירה קטנים (330 מ"ל)
½2 כוסות צימוקים
250 גרם תמרים, מגולענים וקצוצים גס
¼1 כוסות תפוחים מיובשים, קצוצים
¼1 כוסות משמשים מיובשים, קצוצים
5 כוסות קמח
שתי כוסות פחות כף סוכר חום דחוס
כפית קינמון
½ כפית אולספייס (פלפל אנגלי טחון)
½ כפית ציפורן טחונה
1 כפית סודה לשתיה
¼1 כוסות חמאה (300 גרם)
4 ביצים
כפית גרידת לימון
¼1 כוסות אגוזי מלך קצוצים

תבנית צינור בגודל 26 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

שופכים בקבוק בירה אחד לסיר ומרתיחים. מורידים מהאש ומוסיפים הפירות. משאירים לעמוד שעה, תוך ערבוב מדי פעם.
מערבבים יחד: קמח, סוכר חום, תבלינים וסודה לשתיה.
מפוררים את החמאה לתערובת הקמח ומביאים לפרורים אחידים בגודל אפונה לערך.
מערבבים את הביצים עם הבירה הנוספת וגרידת הלימון ומוסיפים לקמח. מערבבים לתערובת או בלילה אחידה.
מסננים את תערובת הפירות ושומרים את הנוזל.
מקפלים את תערובת הפירות, עם האגוזים, לתוך הבלילה.
שופכים הכל לתבנית צינור גודל 26 משומנת ומקומחת.

אופים בתנור 150 מעלות כשעתיים עד שהעוגה מוכנה. מוציאים ומניחים להתקרר בתבנית כעשר דקות ואחר כך מוציאים ומעבירים לרשת לקירור סופי.
עוטפים בחיתול ספוג במרינדה (ניתן להוסיף עוד בירה אם יש צורך) ואוטמים בנייר אלומיניום. שומרים כך, בקירור, שבוע לפחות לפני ההגשה. ניתן להוסיף בירה אם העניין התייבש קצת.
בהצלחה!
 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 10/05/2005.


כניסה לאתר המתכונים