עוגת גבינה ופסיפלורה - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  70 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
לבסיס:
100 גרם חמאה
½1 כוסות קמח
1 כוס סוכר

למלית:
2 גביעי גבינה 9% - סה"כ 500 גרם.
2 גביעי גבינת שמנת (נפולאון) בטעם טבעי
1 כוס סוכר
6 ביצים
1 כוס קמח
1 מכל שמנת עמידה לקצפת 38%
גרידת לימון (מלימון אחד)

לגיוון:
5 יחידות פסיפלורה טרייה

תבנית משומנת אטומה למים בקוטר 26 ס"מ 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

1. שמים את כל החומרים לבסיס במעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים לתערובת פירורית. מעבירים לתבנית ומהדקים לשכבה אחידה.
2. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-15 דקות. מקררים לילה במקרר (מכוסה בניילון).
3. מערבלים את כל חומרי המלית במערבל במהירות נמוכה מאוד כ-8 דקות. במידה שמגוונים עם פסיפלורה טרייה – מרוקנים את פנים הפרי ומכניסים למלית.
4. יוצקים את תערובת המלית על הבסיס האפוי לאחר שהתקרר.
5. שמים את התבנית העגולה בתוך תבנית התנור. יוצקים לתבנית התנור 3 כוסות מים.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, כ-50 דקות.
7. מקררים את העוגה במשך לילה.

אפשרויות לציפוי העוגה:
פסיפלורה – מרוקנים את פנים הפסיפלורה ומבשלים בסיר 4 יחידות פסיפלורה עם 2 כפיות אבקת סוכר כ-10 דקות. מצננים ומצפים את העוגה.
שוקולד לבן – מחממים בסיר ¾ כוס שמנת עמידה לקצפת 38%, עד לסף רתיחה. מורידם האש, מוסיפים 100 גרם חמאת תנובה תנובה ו-100 גרם שוקולד לבן.
קיווי – פורסים קיווי ומעטרים את העוגה. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 10/05/2005.


כניסה לאתר המתכונים