עוגת נפוליאון ולימון - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  לא ידועה.        קושי:  לא צויין.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
לתחתית:
200 גרם עוגיות חמאה טחונות
80 גרם חמאת תנובה מומסת
2 כפות סוכר
1 כף קליפת לימון מגוררת

למלית:
3 ביצים
1 כוס סוכר
2 גביעים נפוליאון בטעם טבעי (450 גרם בסה"כ)
1 גביע שמנת של פעם
2 כפות קורנפלור
מיץ וקליפת לימון מגוררת מ- 2 לימונים
1 גביע שמנת אורגינל 15%
כפית תמצית וניל משובחת
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ  


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

1. מחממים תנור לחום בינוני נמוך (160 מעלות), מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה, הסוכר וקליפת הלימון. מהדקים לתחתית התבנית.
2. מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה כ- 8 דקות.
3. מערבבים את שאר חומרי המלית לתערובת חלקה, מקפלים בעדינות את הביצים המוקצפות אל שאר חומרי המלית עד לקבלת בלילה אחידה.
4. יוצקים את הבלילה לתבנית המרופדת בפירורי העוגיות ואופים כ- 50 דקות (העוגה צריכה להישאר בהירה ורכה). מצננים לילה במקרר.

הערה: יכול להיות שכשזמן האפייה תם, העוגה תיראה לא אפויה – היא תתייצב בקירור. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 08/05/2005.


כניסה לאתר המתכונים