עוגת גבינה וקרם יופלה עם מגע תפוז - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  70 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
750 גרם גבינה 9% או 5%
1 מכל שמנת עמידה לקצפת 38%
1 גביע קרם יופלה עם מגע תפוז
4 כפות קמח
1 כפית אבקת אפייה
5 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
½ כף קליפת תפוז מגוררת

לעיטור:
אבקת סוכר

תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ משומנת
 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

1. מחמים תנור לחום בינוני ( 180 צ. ), שמים בקערת המערבל גבינה, שמנת לקצפת, קרם יופלה, קמח, אבקת אפייה, חלמונים, ¾ כוס סוכר וקליפת תפוז מגוררת ומערבלים לבלילה אחידה.
2. מקציפים את החלבונים עם הסוכר הנותר לקצף יציב, מקפלים שליש מהקצף לבלילת הגבינה ואחר כך את הקצף הנותר לבלילה אחידה. יוצקים לתבנית.
3. אופים 10 דקות בחום ( 180 צ. ), מורידים את חום התנור ל- 160 צ. ואופים עוד 60 דקות, בתום האפייה העוגה עדיין רוטטת. מעבירים סכין בין העוגה לדופן התבנית, מכבים את התנור ומצננים את העוגה בתוכו כשדלת התנור סגורה. מקררים לפחות 5 שעות לפני ההגשה. מעטרים באבקת סוכר ומגישים.  
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 08/05/2005.


כניסה לאתר המתכונים