עוגת פירות מהופכת - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר פרווה.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
250 גרם משמשים יבשים
250 גרם שזיפים יבשים מגולענים
250 גרם תפוחי עץ מיובשים
100 גרם צימוקים כהים
1 כוס מים
2 כפות דבש
חצי כפית קינמון
קורט ציפורן טחונה
4 ביצים
4 כפות סוכר
4 כפות קמח
קמצוץ מלח
1 כף שמן
1 כף מיץ לימון
1 כפית גרידת לימון
1 כפית אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל
1 כוס אגוזים קצוצים דק
כפית מרגרינה/שמן לשימון התבנית
*ניתן להשתמש בקמח מצה אם מכינים את העוגה לפסח* 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

רוחצים את הפירות היבשים, מגלענים, קוצצים לרצועות בנות 1x2 ס"מ
שמים את כל הפירות בסיר בישול
מוסיפים מים, קינמון וציפורן
מערבבים ומבשלים על סף רתיחה כ עשר עד חמש עשרה דקות, עד שהפירות מתרככים וכל הנוזלים מתאדים כמעט לגמרי
מוסיפים מיץ לימון
מצננים

טורפים במערבל את הביצים השלמות, מוסיפים סוכר וקמצוץ מלח, וממשיכים להקציף עד לקבלת תפיחה אוורירית בעלת נפח כפול
מטפטפים פנימה את השמן וגרידת הלימון וממשיכים לערבב ידנית
בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים - קמח מצה, אבקת אפיה, סוכר וניל ואגוזים גרוסים גס
מבליעים בתנועות קיפול לקצף הביצים

לוקחים שתי תבניות אלומיניום חד פעמיות, המאורכות כמו של עוגת אינגליש קייק
משמנים אותן היטב במרגרינה או שמן
שוטחים בכל אחת מהן את מחצית תערובת הפירות המבושלים
מעל - שופכים לכל תבנית מחצית מהבלילה

אופים בתנור בחום בינוני עד לקבלת גוון זהוב
להגשה - הופכים את התבנית על משטח חלק, כדי שהפירות יהיו למעלה
מתקבלת ככר יפה בעלת שתי שכבות

מומלץ להגיש חם, או בטמפרטורת החדר 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 06/05/2005.


כניסה לאתר המתכונים