עוגת שוקולד ושזיפים מיובשים - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  90 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
500 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
½ חצי כוס ברנדי
6 ביצים, מופרדות
½ כוס סוכר
½ כוס קקאו
1 כף תמצית וניל
2 כפות שמנת חמוצה
200 גרם שוקולד מריר
עוד 2 כפות ברנדי
עוד כף תמצית וניל
 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

* לילה לפני הכנת העוגה משרים את השזיפים המגולענים
בברנדי. מכסים במכסה או בניילון נצמד ושומרים במקרר
או על השיש.

* למחרת, טורפים בקערה את החלמונים (הצהובים), הסוכר
והווניל עד שמתקבל קצף בהיר ודי סמיך. טורפים לתוכו
בהדרגה את הקקאו שמעבירים דרך מסננת דקה (זה חשוב,
כי בקקאו יש גושים). יתקבל קצף מאוד מאוד סמיך.

* טורפים במיקסר את החלבונים (הלבנים) עד שמתקבל קצף
יציב. מעבירים שתי כפות גדושות ממנו לקערת החלמונים
ומקפלים. עכשיו, כשתערובת החלמונים טיפה פחות כבדה,
מקפלים לתוכה בעדינות את שארית קצף החלבונים.
בזהירות, משום שהבועות חשובות לנו, והן תשארנה את
העוגה אוורירית, כך שאין לנו כל רצון לפגוע בהן.

* משמנים שתי תבניות עגולות קטנות (בקוטר 20-25 ס"מ)
ומרפדים את תחתיתן בעיגול נייר אפייה שיהיה בדיוק
בגודל התחתית (זה נשמע מסובך כי מאיפה יש לנו שתי
תבניות ועיגולי נייר אפייה? או, אז אני אסביר לכם:
את התבניות קונים במכולת או במרכול, במחלקת התבניות
החד-פעמיות. זה עולה בערך שקל ואפילו חוסך שטיפת
כלים. כשבאים הביתה, מניחים אותן על יריעת נייר
אפייה, משרטטים בעיפרון קו סביב בסיסן, גוזרים, והנה
העיגולים. קאפיש?). יוצקים את התערובת לתבניות.

* אופים בחום של 160 מעלות 45-50 דקות. העוגה לא
תיראה אפויה לגמרי אלא רק יציבה ותפוחה. זה בסדר, זה
מספיק. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגות להצטנן לגמרי.
הן תשקענה. גם זה בסדר.

* בינתיים, מכינים את מילוי השזיפים: שומרים 6-8
שזיפים יפים לקישוט, ואת היתר מרסקים במעבד מזון עם
להב פלדה יחד עם נוזלי ההשריה וכף אחת של שמנת
חמוצה.

* כשהעוגות בטמפרטורת החדר מעבירים סכין חדה בינן
לבין שולי התבניות והופכים. מקלפים בזהירות את נייר
האפייה מתחתית העוגות. הופכים עוגה אחת בחזרה על
צלחת הגשה. מורחים עליה את תערובת השזיפים (מתקבלת
שיכבה עבה). מניחים על התערובת את העוגה השנייה
כשהיא עדיין הפוכה, כלומר עם החלק ממנו קילפנו את
נייר האפייה כלפי מעלה.

* מכינים את ציפוי השוקולד: ממסים בעדינות על אש קטנה
את השוקולד. מסירים מהאש ובוחשים היטב. נותנים
לתערובת להתקרר מעט ואז בוחשים פנימה את הברנדי,
הווניל והשמנת. בוחשים מהר והיטב. מצפים את העוגה
(רק מלמעלה, לא מהצדדים, אבל מרשים לציפוי לזלוג מעט
על הצדדים) ומקשטים בשזיפים ששמרנו. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 21/04/2005.


כניסה לאתר המתכונים