עוגה בציפוי ריבה ופירורים - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
200 גרם חמאה
¼1 כוסות סוכר
2 ביצים
1 שקית סוכר וניל
קליפה מגורדת מ-1 תפוז
3 כוסות קמח תופח (350 גרם)
¾ כוס מיץ תפוזים
¼ כוס מי סודה
½ כוס ריבת שזיפים (פובידל)
לפירורי הבצק:
4 כפות קמח
3 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
50 גרם חמאה קרה
תבנית קפיצית בקוטר 26-28 ס"מ
מרגרינה לשימון 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

עוגת מהירת הכנה, אין צורך בהקצפת הביצים וכל החומרים מעורבלים יחד לעיסה אחידה.
טעמה הנפלא מתקבל מריבת השזיפים - פובידל.

* מחממים תנור לחום בינוני (180צ., 350פ.)
*בקערת המערבל החשמלי, טורפים את החמאה והסוכר לתערובת קלילה וקצפית. מוסיפים את הביצים, סוכר הווניל וקליפת התפוז ומערבלים במהירות גבוהה 2-3 דקות.
*מאטים את מהירות המערבל ומוסיפים לסירוגין את הקמח, מיץ התפוזים ומי הסודה.
*משמנים היטב את התבנית ויוצקים אליה את הבלילה. ומטפטפים את ריבת השזיפים על הבלילה.

*להכנת ציפוי הפירורים, שמים את כל החומרים בקערה ומשפשפים בין כפות הידיים לקבלת פירורים.
*מפזרים את פירורי הבצק על הבלילה ואופים כ-40 דקות.

כאשר מקציפים שמנת לקצפת, יש להקפיד שלא להקציפה מעבר לשלב שבו היא יציבה, משום שהיא "נשברת והופכת לחמאה. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 21/04/2005.


כניסה לאתר המתכונים