עוגות
שטרודל - אתר מתכוני עוגות ומתכונים נוספים
עמוד ראשי  |   חיפוש  |   פוֹרוּם  |   Top 10  |   אזור אישי  |   מרכז מידע   |   מתכונים   |   אינדקסים   |   ספר אישי  |   יצירת קשר
    בוקר טוב אורח, לחץ כאן כדי להתחבר למערכת.



הוספת תגובה

הודעה מקורית:נושא: panettone
למומחים שלום, ושבת שלום.

לפני שנים, עוד בילדותי, וזה אומר לפני כשלושים שנה, היה לאבי חבר ממוצא אילטקי,
שהיה נוהג להביא עוגת קריסטמס מסורתית בשם PANETTONE
געגועי לעוגה מדהימה זו הביאו אותי לחפשה
ברשת, ומצאתי מתכון שנראה מקורי.
אשמח לשמוע אם למי מכם מתכון לעוגה הזו,
אני מצאתי מתכון באנגלית שאני מתקשה להבינו, אם מי מכם מוכן לתרגמו,
זו תהיה שמחה לרבים, ולי במיוחד,

תודה.
בברכת שבת שלום,

אורי.


PANETTONE:


Almost every region in Italy has its own Christmas cake, but this Milanese specialty is by far the the most famous and most difficult to make. Panettone is available both in a high, dome-shaped or flat version. Natural yeast (that is, leavened dough) is essential to making a real panettone, because if the cake is made directly from brewer's yeast, its flavor is less delicate. Besides, the process of letting the dough rise must be carried out according to very specific instructions so that the result has a soft and airy texture. In any case, rising time depends on many factors: room temperature, the season, the length of the mixing process, etc. The timing given in the recipe can therefore only be approximate.

1 oz. baker's yeast
3 oz. flour
2 cups flour
7 tbs. sugar
1 whole egg
5 egg yolks
salt
1/2 cup melted butter
6 tbs. raisins, soaked and squeezed
2 oz. candied orange and lemon peel, diced
1 1/2 tbs. butter



See Also:

Wine Pairings
Acqui or Brachetto d'Acqui DOCG
Asti DOCG
Moscadello di Montalcino DOC

Region
Lombardy



Mix the yeast with the flour and as much water as necessary for the dough to be elastic. Wrap in a towel and put into a warm draft-free place (an unlit oven, for example) until doubled in size (it should take approx. 30 mins) and the surface is uneven. Make a small fontana with 4 tbs. flour. Crumble the dough cake on top of it, add 1/2 cup warm water and knead until the dough is elastic. Let rise in a warm place for 3 hours.
Punch down the dough, and then, knead in another 4 tbs. flour, with as much warm water as necessary. Place the dough in a warm place to rise for 2 hours. Combine the sugar, the whole egg and the yolks. Mix well and cook in a double boiler for a few minutes, beating the mixture with a whisk so that it becomes light and airy. Let cool.


Make another fontana with the remaining flour. Put in a pinch of salt, the risen dough, the butter and the egg mixture into the middle. Knead energetically for 20 mins. When the dough is smooth and elastic, add the raisins and candied peel. Grease and flour a sheet of waxed paper and place the dough in the center. Make a ring around it with a rectangular piece of cardboard and let rise in a warm place for at least 6 hours or until the dough has doubled in size.

Cut a cross on top of the cake with a sharp knife and put 1 tbs. butter in the middle. Cook the panettone in a pre-heated 400÷F oven for 40-45 mins. The cake is ready when a skewer inserted in the center comes out dry.


 
*שם: - הירשם! או התחבר
*קוד This Is CAPTCHA Image - העתק את הקוד לתיבה שלמטה
מייל:
מסר מיידי:
*נושא: - הוסף אמוטיקונים לנושא
גוף ההודעה:
:-) :-( :-} :} :,)
:-X :*) :-o :good: :borg
:star :-@ :! :?| :-[
עיצוב טקסט: 
יש לסמן את הטקסט ואז ללחוץ על הלחצן המתאים כדי לעצב את הטקסט
הוספת קובץ:
לחץ להוספת קובץ - (שים לב: את הקובץ יש להעלות לאחר כתיבת ההודעה!) 
מילה מתוכן ההודעה: 
המילה: 
קישור לאתר: 
צרוף קישור: 
כותרת: 
קישור לאתר: 
הודע לי במייל על תגובה להודעה זו.
    

עמוד ראשי  |   חיפוש  |   פוֹרוּם  |   Top 10  |   אזור אישי  |   מרכז מידע   |   מתכונים   |   אינדקסים   |   ספר אישי  |   יצירת קשר
מצא אותנו בגוגל | בוני אתרים  | Google Site Map  | מפת אתר  | תנאי השימוש  | קישורים  | קריקטורות לארועים

בניית אתרים
סיורים וירטואלים | בניית אתרים
© כל הזכויות שמורות לשטרודל - מתכוני עוגות.
נטליה הפנדה הכי חמודה בישראל :)
Valid HTML 4.0!
מתכונים 
מתכונים